Provlektion


Att ta en provlektion kan vara ett bra sätt att känna efter om flygning med mindre flygplan kan vara något för dig.

För dig som funderar kring en present att ge bort till “den som har allt” kan en provlektion i ett mindre flygplan vara ett alternativ.

En provlektion hos Umeå Flygklubb börjar med en kort genomgång före flygningen och en inspektion av flygplanet, där vi pratar igenom vad vi skall göra och en del tekniska fakta om flygplanet.

Vår målsättning är att det skall bli en lugn och fin flygning utan några bryska manövrar: När vi får kommentaren att “det här vill jag uppleva igen” då har vi lyckats.

Om det finns önskemål och möjlighet ser vi till att under flygningen passera något för proveleven intressant ställe och erbjuda möjlighet till fotografering.

Beskrivning av flygfasen i en vanlig provlektion:
– flygläraren sköter motorstart, taxning, start och stigning till c:a 1000 ft (300m).
– efter att flygläraren trimmat flygplanet för planflygkt får eleven känna på hur det är att manövrera ett flygplan och vad som händer när “man rör rodren”. Eleven får sen inledningsvis själv prova på några svängar.
– flygläraren visar sen ingång i, hållande av och urgång ur sväng.
– därefter får eleven fortsätta flygningen under lärarens överinseende, eventuellt i riktning mot för denne intressant område.
– framme vid gården eller stugan tar läraren över manövreringen ett tag för att ge eleven möjlighet att fotografera.
– eleven får sen fortsätta flygningen tillbaka mot Umeå och manövrerar vanligen flygplanet tills vi kommer in på final för landning då läraren tar över.

Det finns plats för en passagerare under provlektionen. Glöm inte kamera.

Normal flygtid för en provlektion är ca 30 minuter och kostar 2000 kr

Om du tycker detta låter lockande, kontakta oss via kontaktformuläret!

Vägbeskrivning hittar du under “Besök oss”