Provlektion


Är du sugen på att se dig för ifall flygning kan vara något för dig eller vill du ge en spännande upplevelse till “den som har allt” kan en provlektion i ett mindre flygplan vara ett alternativ!

Umeå Flygklubb erbjuder provlektioner där mottagaren plus en vän erbjuds en första inblick i att flyga ett mindre flygplan.

Vår målsättning är att det skall bli en lugn och fin flygning utan några bryska manövrar: När vi får kommentaren att “det här vill jag uppleva igen”, då har vi lyckats.

En provlektion hos Umeå Flygklubb börjar med en kort genomgång före flygningen och en inspektion av flygplanet, där vi pratar igenom vad vi skall göra och en del tekniska fakta om flygplanet.

Innehållet i flyglektionen bestämt individuellt med varje mottagare/elev. Vid längre flygningar än vad som hinns på ca 30 minuter får detta gärna anmälas vid bokning (30 min är ungefär en rundflygning där man får se Sävar och Tavelsjön).

Som exempel är en vanlig flyglektion upplagd så att flygläraren sköter motorstart, taxning, start och stigning till c:a 1000 ft (300m). Efter att flygläraren trimmat flygplanet för planflykt får eleven känna på hur det är att manövrera ett flygplan och vad som händer när “man rör rodren”. Eleven får sen inledningsvis själv prova på några svängar. Flygläraren visar sen ingång i, hållande av och urgång ur sväng och därefter får eleven fortsätta flygningen under lärarens överinseende, eleven får sen fortsätta flygningen tillbaka mot Umeå och manövrerar vanligen flygplanet tills vi kommer in på final för landning då läraren tar över.

Detta är som sagt ett exempel men flygningen kan planeras enligt era önskemål!

Det finns plats för en passagerare under provlektionen. Glöm inte kamera.

Normal flygtid för en provlektion är ca 30 minuter och kostar 2800 kr (Detta kan betalas som presentkort för framtida inlösen eller via Swish alternativt faktura).

Om du tycker detta låter lockande, kontakta oss via kontaktformuläret!

Vägbeskrivning hittar du under “Besök oss”